Skip to Content

Data intrării în vigoare: 1/15/2024

Mastercard International Incorporated și companiile sale afiliate (denumite împreună „Mastercard”) vă respectă confidențialitatea.

Această Notificare globală privind confidențialitatea descrie tipurile de Informații cu caracter personal pe care le colectăm, scopurile pentru care colectăm Informațiile cu caracter personal, celelalte părți cu care putem partaja informațiile și măsurile pe care le luăm pentru a proteja securitatea datelor. De asemenea, aceasta vă informează despre drepturile și opțiunile dvs. cu privire la Informațiile dvs. cu caracter personal și modalitatea în care ne puteți contacta în legătură cu practicile noastre privind confidențialitatea.

Vă rugăm să rețineți că acționăm, de asemenea, în numele și potrivit instrucțiunilor instituțiilor financiare, comercianților și a altor parteneri care acționează în calitate de operatori de date, inclusiv pentru procesarea tranzacțiilor de plată. Vă rugăm să consultați politicile de confidențialitate corespunzătoare ale acestora pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în aceste contexte.

Practicile noastre privind confidențialitatea pot varia în funcție de țările în care ne desfășurăm activitatea, pentru a reflecta practicile și cerințele legale locale. Este posibil să se aplice notificări specifice privind confidențialitatea pentru anumite produse și servicii ale noastre. Vă rugăm să vizitați pagina de internet sau activul digital care corespunde produsului sau serviciului respectiv pentru a afla mai multe despre practicile noastre privind confidențialitatea și informarea aplicabile produsului sau serviciului respectiv.

TRUSTe link for APEC Privacy TRUSTe link for APEC Processor

 

 

1. Informații cu caracter personal pe care le putem colecta

„Informații cu caracter personal” înseamnă orice informații cu privire la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Putem colecta următoarele categorii de Informații cu caracter personal:

 • Informații cu privire la tranzacții, cum ar fi numărul contului personal, numele și localizarea comerciantului, data și valoarea totală a tranzacției și alte informații furnizate de instituțiile financiare sau de comercianți atunci când acționăm în numele acestora.
 • Informații cu privire la produse și servicii, cum ar fi informații privind înregistrarea și plata și informații specifice programului, când solicitați produse sau servicii direct de la noi sau participați la programe de marketing.
 • Utilizarea site-urilor web, a dispozitivelor și a aplicațiilor mobile și informații asemănătoare colectate prin mijloace automatizate, precum modulele cookie și tehnologii asemănătoare.
 • Cereri de angajare și informații aferente atunci când vă depuneți candidatura pentru un loc de muncă la noi.
 • Informații profesionale de contact atunci când lucrați pentru unul dintre partenerii noștri de afaceri.
 • Informații pentru verificarea identității, cum ar fi numele, adresa de e-mail, adresa fizică, numărul de telefon și adresa IP.

În sensul prezentei Notificări globale privind confidențialitatea, „Informații cu caracter personal” înseamnă orice informație care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Putem obține diferite tipuri de Informații cu caracter personal (inclusiv Informații cu caracter personal sensibile, după cum poate fi cazul în temeiul legislației aplicabile) referitoare la dvs. în situațiile descrise mai jos.

Informații cu caracter personal” pe care le primim de la instituții financiare, comercianți și alți parteneri în legătură cu produsele sau serviciile Mastercard

În calitate de procesator de tranzacții de plată și furnizor de servicii conexe, obținem o cantitate limitată de informații cu privire la tranzacțiile dvs. de plată, cum ar fi numărul contului personal, numele și locația comerciantului, data și valoarea totală a tranzacției. Este important faptul că, în general, nu avem nevoie sau nu colectăm numele titularului cardului sau alte informații de contact pentru a procesa tranzacțiile de plată.

De asemenea, pentru anumite produse și servicii, instituțiile dvs. financiare, comercianții la care efectuați o tranzacție sau alți parteneri ne pot furniza mai multe informații despre dvs. sau le putem colecta direct de la dvs. pentru a vă oferi produsele și serviciile respective în numele acestora, pentru a le susține activitatea sau pentru a realiza activități de prelucrare în numele lor.

În situațiile de mai sus, putem acționa în numele și potrivit instrucțiunilor instituțiilor financiare, comercianților și a altor parteneri care acționează în calitate de operatori de date. Cu excepția cazurilor contrare potrivit legii, vom prelucra Informațiile dvs. cu caracter personal pentru a procesa tranzacțiile de plată sau în scopurile convenite între Mastercard și instituțiile financiare, comercianți și alți parteneri. Vă rugăm să consultați politicile de confidențialitate corespunzătoare ale acestora pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal.

Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm atunci când vă furnizăm produse și servicii Mastercard în mod direct

Mastercard vă poate furniza produse și servicii în mod direct, cum ar fi programe de marketing, programe de recompense, portofele electronice, soluții Open Banking, servicii plătite în avans, programe de alertare a localizării și instrumente de autentificare biometrică. Pentru a beneficia de unul sau mai multe dintre aceste produse și servicii, ne puteți trimite informații în mod direct prin diverse mijloace, care includ: (i) pe site-urile noastre de internet și prin mijloace digitale; (ii) ca răspuns la comunicările comerciale sau de altă natură; (iii) înregistrându-vă pentru un produs sau serviciu Mastercard sau (iv) prin participarea la o ofertă, un program sau o promoție. De asemenea, putem obține Informații cu caracter personal referitoare la dvs. atunci când utilizați produsele sau serviciile noastre, de la companii care utilizează sau facilitează produsele sau serviciile noastre, din surse disponibile public sau din partea unor parteneri terți. Informațiile dvs. cu caracter personal ne pot fi transmise, de asemenea, de către instituția dvs. financiară, de către comerciant sau de alți parteneri de afaceri.

Mai jos este o prezentare generală a tipurilor de Informații cu caracter personal pe care le putem colecta în legătură cu programele pe care vi le oferim în mod direct. Fiecare program diferă, așadar, acolo unde se aplică, vă rugăm să consultați notificarea de confidențialitate specifică programului corespunzător pentru mai multe informații despre utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru acel program specific.

 • Informații privind înregistrarea și plata: Putem colecta elementele de identificare și informațiile dvs. de contact (cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa de facturare sau de livrare), informațiile de autentificare (de ex., numele de utilizator și parola), vârsta, data nașterii, genul și starea civilă, statutul militar sau de veteran, preferințele privind limba, detaliile de plată, numărul contului personal, informațiile comerciale, precum numele și locația comerciantului, data și valoarea totală a tranzacțiilor, data expirării cardului și codul de verificare a cardului.
 • Informațiile pe care le prelucrăm pentru a vă pune la dispoziție programul: Putem colecta diferite tipuri de Informații cu caracter personal în funcție de program. De exemplu, programele concepute pentru a vă oferi servicii în funcție de locație vor necesita de obicei colectarea adresei sau a datelor privind locația dvs. geografică. Programele din cadrul soluțiilor noastre de Open Banking pot necesita colectarea informațiilor aferente contului dvs. financiar. În mod similar, programele concepute pentru a vă permite să vă autentificați, de exemplu, prin recunoașterea facială sau a amprentei digitale, pot necesita prelucrarea fotografiei și/sau a datelor dvs. biometrice. Toate aceste programe sunt voluntare, iar Informațiile dvs. cu caracter personal sunt colectate numai dacă vă înregistrați la programele respective.
 • Alte informații pe care alegeți să le furnizați: Puteți alege să furnizați alte informații, cum ar fi diferite tipuri de conținut (ex., fotografii, articole, comentarii), informații de contact ale prietenilor sau ale altor persoane pe care doriți să le contactăm, conținut pe care îl puneți la dispoziție prin intermediul conturilor pe rețelele de socializare sau prin intermediul afilierilor la terțe părți sau orice alte informații pe care doriți să le împărtășiți cu noi, de exemplu, când contactați Serviciul de asistență clienți.

Este posibil să faceți obiectul unor obligații prevăzute de legislația aplicabilă, cum ar fi obligația de a furniza Informații cu caracter personal complete și exacte atunci când vă dați consimțământul pentru prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal.

De asemenea, putem colecta sau utiliza Informații cu caracter personal pentru prevenirea și monitorizarea fraudei, gestionarea riscurilor, soluționarea litigiilor și alte scopuri conexe. Aceste informații pot include atât elemente de identificare și informații comerciale, cât și informații privind activitatea pe internet și în alte rețele electronice, precum numărul contului personal, numele și locația comerciantului, data și valoarea totală a tranzacțiilor, adresa IP, scorul de fraudă, date de localizare, detaliile comerciantului, articolele achiziționate și informații despre litigiu. Atunci când oferim soluții de informații despre criptomonede și blockchain, putem colecta și prelucra informațiile colectate din blockchain, inclusiv adrese din blockchain și alte detalii ale tranzacțiilor de criptomonede. Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici.

Pentru mai multe informații despre colectarea de către noi a Informațiilor cu caracter personal în contextul soluțiilor noastre de Open Banking, vă rugăm să faceți clic aici.

Informațiile cu caracter personal pe care le obținem din interacțiunea dvs. cu reclamele, site-urile web, aplicațiile sau alte mijloace digitale Mastercard

Noi, furnizorii noștri de servicii și partenerii noștri pot colecta anumite informații despre dvs. prin mijloace automatizate, cum ar fi informații despre activitatea pe internet sau pe o altă rețea electronică, module cookie și semnalizatoare web, atunci când interacționați cu reclamele și aplicațiile mobile sau când vizitați site-urile web, paginile noastre sau alte mijloace digitale. Informațiile de pe internet și/sau despre dispozitiv pe care le colectăm în acest mod pot include: adresa IP, tipul de browser, sistemul de operare, identificatorul dispozitivului mobil, zona geografică, adresele URL de trimitere și informații cu privire la acțiunile întreprinse sau interacțiunea cu mijloacele noastre digitale. Un „modul cookie” este un fișier de text pus pe unitatea de disc a unui computer de un server de internet. Un „semnalizator web”, cunoscut și cu denumirea de etichetă de identificare pe internet, etichetă de pixeli sau GIF transparent, este o tehnologie care ne ajută să identificăm momentul în care a fost vizitat sau accesat un anumit conținut.

Utilizăm aceste informații pentru a ne îmbunătăți produsele și serviciile online, evaluând numărul de utilizatori care accesează sau folosesc produsele și serviciile noastre online, ce conținut, produse și caracteristici ale produselor și serviciilor noastre online îi interesează cel mai mult pe vizitatorii noștri, ce tipuri de oferte doresc clienții noștri să vadă și modul în care produsele și serviciile noastre online funcționează din punct de vedere tehnic. De exemplu, putem utiliza servicii de analiză terțe pe site-urile web și aplicațiile noastre mobile, cum ar fi cele ale Adobe Omniture. Furnizorii de servicii de analiză care administrează aceste servicii utilizează tehnologii precum modulele cookie și semnalizatoarele web pentru a ne ajuta să analizăm modul în care vizitatorii folosesc site-urile web și aplicațiile noastre.

Noi, furnizorii de servicii și partenerii noștri putem, de asemenea, colecta informații despre dvs. în legătură cu activitățile noastre de marketing, care includ oferte, tombole, concursuri și promoții. Informațiile colectate în aceste scopuri pot include elemente de identificare și informațiile dvs. de contact (de ex., numele, adresa poștală, adresa de e-mail, numărul de telefon), datele de identificare electronică (de ex., numele de utilizator, parola, întrebările de securitate, adresa IP) și datele colectate în contextul programelor de marketing online, inclusiv informații comerciale, informații despre activitatea pe internet sau pe o altă rețea electronică, date privind localizarea geografică și concluzii obținute pe baza Informațiilor cu caracter personal (de ex., caracteristici personale, obiceiuri de viață, obiceiuri de consum, interese, date de localizare și înregistrări de voce și imagini).

Noi, furnizorii de servicii și partenerii noștri putem, de asemenea, colecta informații despre dvs. pentru a vă oferi conținut și publicitate adaptate la interesele dvs. individuale în baza concluziilor obținute din Informațiile cu caracter personal. Informațiile colectate în aceste scopuri pot include informații despre activitatea pe internet sau pe o altă rețea electronică, precum detalii despre anumite pagini sau reclame pe care le vizualizați pe site-urile web și aplicațiile noastre și despre acțiunile pe care le întreprindeți pe site-urile web și aplicațiile noastre.

Noi, furnizorii de servicii și partenerii noștri putem, de asemenea, colecta anumite informații despre dvs. prin intermediul unor mijloace automatizate, precum instrumentele rețelelor de socializare, widget-uri sau plug-in-uri pentru a vă conecta la conturile dvs. de socializare. Aceste funcții vă pot permite să vă conectați prin intermediul contului de socializare, să distribuiți link-uri sau să publicați direct pe contul dvs. de socializare. În situația în care accesați un site care conține astfel de instrumente sau plug-in-uri, rețeaua de socializare sau un alt furnizor de servicii poate afla despre vizita dvs. pe acel site. În acest caz, interacțiunea dvs. cu aceste instrumente este guvernată de politicile de confidențialitate ale respectivelor platforme de socializare. Întrucât nu controlăm modalitatea în care respectivele terțe părți gestionează datele, vă recomandăm să consultați politicile lor de confidențialitate, condițiile de utilizare și acordurile de licență (dacă este cazul). Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Secțiunea 7 („Caracteristici și link-uri către alte site-uri web”) din această Notificare globală privind confidențialitatea.

În plus, o parte dintre produsele și serviciile noastre online includ o tehnologie avansată de prevenire a fraudei care utilizează date bazate pe comportament sau informații biometrice, cum ar fi durata de timp în care se apasă pe tastatură, accelerometrul de dispozitiv, poziția de derulare și locația mouse-ului.

În cazul în care acest lucru este impus de legislația aplicabilă, obținem consimțământul dvs. înainte de a utiliza mijloacele automatizate indicate mai sus și înainte de a vă trimite comunicări de marketing, conținut și reclame personalizate.

Vă rugăm să consultați secțiunea „Drepturile și opțiunile dvs.” din această Notificare globală privind confidențialitatea pentru a afla mai multe despre opțiunile disponibile.

Deoarece nu există încă un consens cu privire la modul în care companiile trebuie să reacționeze la mecanismele „do-not-track” (nu urmări - „DNT”) bazate pe browsere, Mastercard nu reacționează în prezent la semnalele DNT bazate pe browsere. Pentru a afla mai multe despre semnalele de urmărire ale browserelor și DNT, accesați http://www.allaboutdnt.com.

Informații cu caracter personal pe care le obținem atunci când vă depuneți candidatura pentru un loc de muncă la noi

Dacă vă depuneți candidatura pentru un loc de muncă la Mastercard, putem colecta anumiți identificatori și informații profesionale sau legate de locurile de muncă din solicitările dvs. de angajare de pe site-ul nostru web dedicat Carierei. Pentru a afla mai multe despre tipul de informații colectate de Mastercard în legătură cu solicitările de angajare, vă rugăm să consultați Notificarea privind confidențialitatea candidaților Mastercard.

Informații cu caracter personal pe care le colectăm în contextul relațiilor noastre de afaceri cu o instituție financiară, un comerciant sau o altă entitate cu care Mastercard are un parteneriat

Putem colecta Informații cu caracter personal de la persoane fizice care lucrează pentru unul dintre partenerii noștri de afaceri (incluzând instituții financiare, comercianți, clienți, furnizori, vânzători și alți parteneri), care includ elemente de identificare, numele, funcția, departamentul și numele organizației, adresa de e-mail și poștală profesională, numărul de telefon profesional, interogările, răspunsurile la întrebările de securitate, parolele de securitate și alte date de autentificare. Putem utiliza aceste informații pentru a furniza produse și servicii în mod direct instituțiilor financiare, clienților corporativi, comercianților, clienților și partenerilor, pentru a gestiona relațiile noastre de afaceri și raportarea financiară, pentru dezvoltarea și integritatea francizelor, pentru a ne proteja împotriva infracțiunilor financiare, pentru a ne îmbunătăți serviciile, pentru marketing și pentru a respecta legislația aplicabilă, precum și în scopuri de contabilitate, audit și facturare.

În anumite jurisdicții, poate fi necesar să primim și să prelucrăm Informațiile dvs. cu caracter personal sensibile pentru a vă furniza respectivele produse și servicii dvs. și/sau instituțiilor financiare, clienților corporativi, comercianților, clienților și partenerilor. Respectiva prelucrare a Informațiilor dvs. cu caracter personal sensibile va fi protejată folosind măsuri de securitate adecvate și se va desfășura într-un mod care să genereze cel mai redus impact posibil asupra drepturilor și intereselor dvs. personale. Următoarele informații pot fi considerate Informații cu caracter personal sensibile, după cum sunt definite de legislația aplicabilă: numărul de cont bancar, data expirării cardului, codul de verificare al cardului, răspunsurile la întrebările de securitate, parolele de securitate și alte date de autentificare, adresa sau informații despre locație (în măsura în care acestea pot evidenția traseul dvs. personal), înregistrări de voce și imagini, date de identificare electronică, tranzacții de plată și informații biometrice.

Consultați sumarul

2. Cum putem utiliza Informațiile dvs. cu caracter personal

Putem utiliza Informațiile dvs. cu caracter personal pentru:

 • A procesa tranzacțiile dvs. de plată.
 • A vă proteja împotriva și a preveni frauda și alte riscuri legale sau de securitate a informațiilor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Notificarea noastră privind frauda și securitatea și Notificarea noastră MATCH.
 • A furniza soluțiile noastre de Open Banking.
 • A crea și gestiona orice conturi pe care ați putea să le aveți la noi, a verifica identitatea dvs., a furniza serviciile noastre și a transmite răspunsuri la solicitările dvs.
 • A vă furniza și a comunica cu dvs. despre produsele și serviciile oferite de Mastercard, instituții financiare, comercianți și parteneri.
 • A oferi și susține programele de loialitate. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Notificarea noastră privind loialitatea.
 • A vă oferi servicii și recomandări personalizate.
 • A gestiona relațiile cu clienții, furnizorii și vânzătorii noștri, inclusiv pentru a crea și publica anuare profesionale (care pot include informații profesionale de contact).
 • A ne desfășura, evalua și îmbunătăți activitatea, incluzând curățarea, pregătirea și/sau anonimizarea datelor pentru analize și pentru a dezvolta produse și servicii noi.
 • A procesa cererea dvs. de angajare. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Notificarea privind confidențialitatea candidaților Mastercard.
 • A dezvoltat și îmbunătăți produse și servicii, pentru a detecta și preveni activități înșelătoare, frauduloase sau ilegale utilizând tehnici precum învățarea automatizată pentru prelucrarea și analizarea datelor.
 • A permite fuziunile, achizițiile și/sau vânzarea de întreprinderi sau active. De exemplu, în cazul în care vindem orice întreprindere sau active sau orice parte din activitatea sau activele noastre este achiziționată de o terță parte, putem divulga informațiile dvs. cu caracter personal referitoare la activitatea și activele în cauză către potențialul cumpărător sau terța parte care achiziționează.
 • A servi altor scopuri pentru care furnizăm o notificare specifică în momentul colectării și așa cum este autorizat sau cerut de lege.
 • A genera date anonimizate și agregate pentru întocmirea analizelor pentru consilierea clienților și partenerilor Mastercard cu privire la obiceiurile de consum, fraudă și alte tendințe.
 • A afla mai multe lucruri despre dvs., inclusiv cu privire la preferințe sau alte caracteristici ale dvs. Tratăm aceste concluzii ca Informații cu caracter personal atunci când acest lucru este impus de legislația aplicabilă.

În cazul în care acest lucru este impus de legislația aplicabilă, vom utiliza Informațiile dvs. cu caracter personal numai cu consimțământul dvs.; astfel cum va fi necesar pentru a vă oferi produse și servicii; pentru a respecta o obligație legală; sau atunci când există un interes legitim și prioritar care necesită utilizarea.

Putem utiliza Informațiile cu caracter personal pe care le obținem despre dvs. în scopurile prevăzute mai jos. În funcție de țara în care vă aflați, vom prelucra Informațiile dvs. cu caracter personal doar atunci când este permis în temeiul legislației aplicabile și dacă avem un temei juridic pentru prelucrare, după cum este identificat în tabelul de mai jos. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că, chiar dacă tabelul de mai jos nu enumeră consimțământul ca temei juridic pentru fiecare activitate de prelucrare, în unele țări consimțământul reprezintă singurul sau cel mai adecvat temei juridic pentru prelucrarea Informațiilor cu caracter personal și, în țările respectivele, ne bazăm pe consimțământ.

  Activitatea de prelucrare

Temeiul juridic al prelucrării (în cazul în care acest lucru este impus de legislația aplicabilă)

 • Prelucrarea tranzacțiilor de plată (incluzând autorizarea, compensarea, restituirea fondurilor precum și alte activități în legătură cu soluționarea litigiilor).

În cele mai multe cazuri, prelucrăm tranzacțiile dvs. de plată în calitate de împuternicit al operatorului, în numele instituției dvs. financiare, comercianților sau al altor parteneri care acționează în calitate de operatori. Când acționăm în calitate de împuternicit al operatorilor de date, aceștia din urmă au sarcina de a asigura temeiul juridic pentru prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal. Vă rugăm să consultați politicile de confidențialitate corespunzătoare ale acestora pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în aceste contexte.

În anumite cazuri limitate (de ex., restituirea unor fonduri), putem prelucra tranzacțiile dvs. de plată în calitate de operator, dacă:

 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare.
 • Protejarea împotriva fraudelor și prevenirea acestora, împotriva tranzacțiilor neautorizate, a reclamațiilor și a altor responsabilități și pentru a gestiona expunerea la riscuri și caracteristicile francizelor din perspectiva integrității și a securității rețelei noastre de plată.

În situația în care prelucrăm Informații personale pentru prevenirea fraudelor și a amenințărilor cibernetice, putem acționa în calitate de operator sau împuternicit. Atunci când acționăm în calitate de operator, ne sprijinim pe următoarele temeiuri juridice:

 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul protejării împotriva fraudei, al securizării rețelei noastre și a tranzacțiilor de plată pe care le prelucrăm (incluzând blockchain în ceea ce privește criptomonedele).

Pentru mai multe informații despre activitățile noastre de prevenire și monitorizare a fraudei, vă rugăm să consultați Notificarea noastră privind frauda și securitatea.

Pentru mai multe informații despre programul de Notificare Mastercard pentru controlul comercianților cu risc ridicat (MATCH), vă rugăm să consultați Notificarea MATCH.

 • Furnizarea soluțiilor noastre de Open Banking, inclusiv a serviciilor de conectivitate și soluționare a litigiilor.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri (de ex., detectarea riscurilor de fraudă sau soluționarea litigiilor).

În unele cazuri, furnizăm soluțiile noastre de Open Banking în calitate de împuternicit al operatorului, în numele furnizorului dvs. de servicii, al comercianților și al altor parteneri care acționează în calitate de operatori de date. Când acționăm în calitate de împuternicit al operatorilor de date, aceștia din urmă au sarcina de a asigura temeiul juridic pentru prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal. Vă rugăm să consultați politicile de confidențialitate corespunzătoare ale acestora pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în aceste contexte.

Pentru mai multe informații despre activitățile noastre de Open Banking, vă rugăm să consultați Notificarea privind confidențialitatea pentru Open Banking.

 • Crearea și gestionarea oricăror conturi pe care ați putea să le aveți la noi, verificarea identității dvs., furnizarea serviciilor noastre și transmiterea răspunsurilor la solicitările dvs.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul de a crea și a gestiona conturile și pentru a verifica identitatea dvs. și a vă răspunde la solicitări.
 • Furnizarea, administrarea și comunicarea cu dvs. cu privire la produse, servicii, oferte, programe de loialitate și promoții (inclusiv funcționarea programelor de loialitate, concursuri, tombole, funcționarea programelor de servicii de donații și orice alte activități de marketing) ale Mastercard, instituțiilor financiare, comercianților și partenerilor.
 • Gestionarea relațiilor cu clienții, furnizorii și vânzătorii noștri, inclusiv pentru crearea și publicarea de anuare profesionale (care pot include informații profesionale de contact).
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau

Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul de a gestiona relațiile cu clienții, furnizorii și vânzătorii noștri.

 • Desfășurarea, evaluarea și îmbunătățirea activității noastre (inclusiv dezvoltarea de produse sau servicii noi sau curățarea, organizarea și pregătirea datelor în scopurile permise); determinarea eficienței și optimizarea activității noastre de promovare; analizarea produselor noastre, a serviciilor, a site-urilor web, a aplicațiilor mobile și a altor active digitale pentru a facilita funcționalitatea acestora; și analizarea și compararea abordărilor cu privire la cheltuieli ale clienților noștri care au ales să se înscrie în programele noastre de marketing (precum Priceless Specials) pentru a înțelege și îmbunătăți eficiența programului.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul de a utiliza, evalua și îmbunătăți produsele sau serviciile noastre.
 • Realizarea de analize de verificare prealabilă, activități de contabilitate, audit, facturare, reconciliere și colectare creanțe.
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau

Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul realizării de analize de verificare prealabilă, activități de facturare, reconciliere și colectare de creanțe.

 • Furnizarea către dvs. de servicii și recomandări personalizate. De exemplu, putem să utilizăm Informațiile dvs. cu caracter personal, precum adresa dvs. de email și interacțiunile dvs. cu site-urile noastre web pentru a analiza preferințele, interesele și comportamentul dvs. astfel încât să ne decidem cu privire la furnizarea către dvs. de conținut personalizat precum și oferte, recomandări și comunicări prin email relevante cu privire la produse specifice din partea Mastercard sau a instituțiilor financiare, comercianților și partenerilor.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul de a vă oferi servicii și recomandări personalizate.
 • Anonimizarea Informațiilor cu caracter personal și elaborarea și furnizarea de rapoarte de date agregate care prezintă informații anonimizate (incluzând colecții, analize, modele analitice și predictive și reguli și alte rapoarte agregate) în scopul consilierii instituțiilor noastre financiare, a comercianților și a altor clienți și parteneri cu privire la tiparele trecute și viitoare potențiale privind cheltuielile, frauda, riscul de credit și alte informații importante care pot fi extrase din aceste date. Informațiile cu caracter personal pe care le anonimizăm pot include tranzacții de plată.
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul anonimizării Informațiilor cu caracter personal și al întocmirii și furnizării rapoartelor de date agregate; sau
 • Prelucrarea este realizată în scopuri statistice și/sau de cercetare (în jurisdicțiile în care există acest temei juridic) și de instruire a sistemelor noastre de IA.
 • În măsura în care păstrăm sau prelucrăm în alt mod informații din care au fost eliminate datele de identificare sau anonimizate, vom păstra și utiliza informațiile în forma cu datele de identificare eliminate sau anonimizate și nu vom încerca să identificăm din nou informațiile, cu excepția cazului în care legislația aplicabilă permite altfel.
 • Evaluarea interesului dvs. de a vă angaja și contactarea dvs. cu privire la o posibilă angajare în cadrul Mastercard.
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul de a evalua interesul dvs. cu privire la un loc de muncă și de a vă contacta cu privire la o potențială angajare; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare. Pentru mai multe informații, consultați Notificarea privind confidențialitatea candidaților Mastercard.
 • Implementarea Condițiilor de utilizare sau astfel cum este necesar pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor în justiție.
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopul implementării Condițiilor de utilizare și constatării, exercitării și apărării drepturilor în justiție.
 • Astfel cum poate fi impus de legislația și reglementările aplicabile, inclusiv pentru respectarea cerințelor privind cunoașterea clientelei, combaterea spălării banilor, combaterea corupției și verificarea sancțiunilor sau în modul prevăzut de orice procedură judiciară, agenție de aplicare a legii sau guvernamentală care deține sau pretinde competența în ceea ce privește Mastercard sau companiile afiliate Mastercard.
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru a răspunde în cadrul unui proces judiciar, în fața unei agenții de aplicare a legii sau guvernamentale.
 • Respectarea standardelor din industrie și a politicilor noastre.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau de reglementare; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru a respecta standardele din industrie și politicile noastre.
 • Detectarea și îmbunătățirea produselor și serviciilor, detectarea și prevenirea activităților înșelătoare, frauduloase sau ilegale utilizând tehnici precum învățarea automatizată pentru prelucrarea și analizarea datelor.
 • Ne-ați acordat consimțământul pentru utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau a altor obligații reglementate; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru a respecta standardele din industrie și politicile noastre.
  • Permiterea fuziunilor, achizițiilor și/sau vânzărilor de întreprinderi sau active. De exemplu, în cazul în care vindem orice întreprindere sau active sau orice parte din activitatea sau activele noastre este achiziționată de o terță parte, putem divulga informațiile dvs. cu caracter personal referitoare la activitatea și activele în cauză către potențialul cumpărător sau terța parte care achiziționează.
 • Prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau a altor obligații reglementate; sau
 • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteți parte; sau
 • Noi sau o terță parte avem un interes legitim în utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru a respecta standardele din industrie și politicile noastre.
  • În alte scopuri pentru care vom pune la dispoziție notificări specifice la momentul colectării.

  Vă rugăm să consultați Notificarea privind confidențialitatea specifică la momentul colectării datelor.


  În cazul în care acest lucru este impus de legislația aplicabilă, am efectuat teste comparative pentru prelucrările de date efectuate în temeiul interesului nostru legitim sau al unei terțe părți, pentru a ne asigura că acest interes legitim nu este depășit de interesele, drepturile sau libertățile dvs. fundamentale. Pentru mai multe informații despre testele noastre comparative, ne puteți contacta prin modalitățile descrise în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos.

  Nu vă vom supune unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată care produce efecte juridice asupra dvs. sau vă afectează semnificativ în mod asemănător, cu excepția cazului în care v-ați dat în mod explicit consimțământul pentru prelucrare, în cazul în care acest lucru este impus de legislația aplicabilă, prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dvs. și Mastercard sau când legea ne obligă să vă utilizăm Informațiile cu caracter personal în acest mod, de exemplu pentru a preveni frauda.

  Dacă ne furnizați orice informații sau materiale care se referă la o altă persoană fizică, este necesar să vă asigurați că împărtășirea cu noi și utilizarea ulterioară de către noi, conform descrierii care vă este pusă la dispoziție la anumite intervale de timp, este în conformitate cu legislația aplicabilă; așadar, de exemplu, trebuie să informați în mod corespunzător persoana fizică respectivă despre prelucrarea Informațiilor sale cu caracter personal și să obțineți consimțământul său, astfel cum poate fi necesar în temeiul legislației aplicabile.

  În cazul în care Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. sunt necesare pentru a ne îndeplini obligațiile legale sau de reglementare sau pentru a încheia un acord cu dvs., dacă nu furnizați Informațiile dvs. cu caracter personal când vă sunt solicitate, este posibil să nu putem furniza (sau continua să furnizăm) produsele sau serviciile noastre și este posibil să nu puteți achiziționa produsele noastre de care aveți nevoie sau să utilizați în totalitate serviciile noastre.

  Consultați sumarul

  3. Cum partajăm Informațiile dvs. cu caracter personal

  Putem partaja Informațiile dvs. cu caracter personal cu:

  • Sediul principal Mastercard din S.U.A., companiile noastre afiliate și alte entități din cadrul grupului de companii Mastercard.
  • Furnizorii de servicii care acționează în numele nostru.
  • Alți participanți la ecosistemul de plăți, inclusiv instituții financiare și comercianți.
  • Alți participanți la ecosistemul Open Banking, inclusiv instituții financiare, comercianți și terțe părți.
  • Terțe părți în scopuri de monitorizare și prevenire a fraudei sau în alte scopuri impuse de lege.
  • Terțe părți ale căror caracteristici le utilizați în legătură cu produsele și serviciile noastre sau cu consimțământul dvs.
  • Alte entități, astfel cum este impus de legislația aplicabilă sau în eventualitatea vânzării sau transferului activității sau activelor noastre.

  Vă rugăm să consultați secțiunea „Transferurile de date” de mai jos, pentru a înțelege în ce mod respectăm normele aplicabile transferului transfrontalier de date.

  De asemenea, putem împărtășim Informațiile dvs. personale:

  • Cu instituții financiare și alte entități care emit carduri de plată sau comercianți pentru a procesa tranzacțiile de plată și pentru a efectua alte activități pe care le solicitați.
  • Cu entități care intră în parteneriat cu Mastercard sau care asistă Mastercard în furnizarea produselor și serviciilor sale, pentru prevenirea și monitorizarea fraudei și pentru servicii de identificare terțe, pentru a asigura securitatea tranzacțiilor și a sistemului nostru de procesare a plăților.
  • Cu alți participanți la sistemul Open Banking , inclusiv instituții financiare, comercianți și alte entități alese de dvs. (de ex., consilierii dvs. de investiții).
  • Când acționăm în calitate de furnizor de servicii pentru terțe părți și le furnizăm Informații cu caracter personal pe care le prelucrăm în numele lor.
  • Cu furnizorii noștri de servicii care prestează servicii în numele nostru în scopurile descrise în prezenta Notificare globală privind confidențialitatea (sau în notificarea privind confidențialitatea specifică programului aplicabil). Noi le impunem acestor furnizori de servicii, prin contract, să prelucreze Informațiile cu caracter personal numai în conformitate cu instrucțiunile noastre și în modul necesar pentru a presta serviciile în numele nostru sau în conformitate cu legislația aplicabilă. De asemenea, le impunem să protejeze securitatea și confidențialitatea Informațiilor cu caracter personal pe care le prelucrează în numele nostru prin implementarea unor măsuri de securitate tehnice și organizaționale adecvate și a obligațiilor de confidențialitate cu caracter obligatoriu pentru angajații care accesează Informații cu caracter personal.
  • Cu terțe părți ale căror caracteristici (de ex., module cookie ale unor terțe părți, widget-uri, plug-in-uri) sunt integrate în produsele și serviciile noastre. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultați Secțiunea 7 (Caracteristici și link-uri către alte site-uri web) din cadrul acestei Notificări globale privind confidențialitatea.
  • Cu rețele de socializare, atunci când interacționați în mod direct cu platformele respective. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultați Secțiunea 7 (Caracteristici și link-uri către alte site-uri web) din cadrul acestei Notificări globale privind confidențialitatea.
  • Cu alte terțe părți, cu consimțământul dvs.
  • Astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare sau de procesul judiciar sau pentru a răspunde la solicitări din partea agențiilor de aplicare a legii sau guvernamentale. Atunci când primim astfel de solicitări, vom urma procedura prevăzută în Regulile corporative obligatorii (consultați Secțiunea 5 de mai jos), acolo unde este cazul.
  • Atunci când considerăm că divulgarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanelor fizice, pentru a pune în aplicare Condițiile noastre de utilizare, pentru a apăra compania Mastercard împotriva unui prejudiciu sau a unei pierderi financiare sau în legătură cu o investigație cu privire la o activitate frauduloasă sau ilegală suspectată sau reală.
  • În eventualitatea în care vindem sau transferăm, total sau parțial, activitatea sau activele noastre. În cazul în care are loc o astfel de vânzare sau transfer, vom depune eforturi rezonabile pentru a instrui beneficiarul transferului să folosească Informațiile cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-o manieră care să fie în concordanță cu Notificarea noastră globală privind confidențialitatea. În urma unei astfel de vânzări sau a unui astfel de transfer, puteți contacta entitatea căreia i-am transferat Informațiile dvs. cu caracter personal cu orice solicitări de informații cu privire la prelucrarea informațiilor respective.

  Înainte de transferul sau distribuirea oricăror Informații cu caracter personal (inclusiv accesul la Informații cu caracter personal), solicităm măsuri adecvate de protecție a confidențialității și securității informațiilor în cadrul acordurilor pe care le încheiem cu terțe părți. Avem implementat un Program de gestionare a riscurilor terțelor părți cuprinzător și efectuăm verificări prealabile adecvate în cadrul acestuia

  Dacă vă aflați în China continentală, ne puteți contacta astfel cum este indicat în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos pentru a obține informații privitoare la destinatarii terți care acționează în calitate de operatori de date și cărora le comunicăm Informațiile dvs. cu caracter personal. Această comunicare va fi realizată întotdeauna în măsura în care este necesară și nu va depăși sau modifica scopurile și modalitățile de prelucrare cu care ați fost de acord inițial sau se va realiza în baza unui temei juridic ce nu presupune exprimarea consimțământului.

  Consultați sumarul

  4. Drepturile și opțiunile dvs.

  În funcție de țara dvs., puteți avea dreptul sau opțiunea să:

  • Decideți că nu doriți să participați la anumite colectări sau utilizări ale Informațiilor dvs. cu caracter personal, incluzând utilizarea de module cookie și tehnologii asemănătoare, utilizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing, pregătirea datelor privind tranzacțiile pentru servicii în timp real și anonimizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru analize de date.
  • Accesați Informațiile dvs. cu caracter personal, să obțineți o copie a acestora, să rectificați, să restricționați prelucrarea acestora sau să vă opuneți prelucrării acestora sau să solicitați ștergerea, distrugerea sau anonimizarea acestora.
  • Primiți Informațiile cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat pentru a le transmite către o altă companie.
  • Retrageți orice consimțământ dat.
  • Unde se aplică, depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere competentă.

  Dvs. sau o parte autorizată să acționeze în numele dvs. vă puteți exercita drepturile în portalul „Datele mele” al Mastercard sau trimițând o solicitare astfel cum este descris în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos.

  Dacă aveți reședința în Statele Unite, puteți avea drepturi suplimentare, după cum este descris în Actul adițional privind confidențialitatea în S.U.A.

  Puteți avea anumite drepturi în ceea ce privește Informațiile cu caracter personal pe care le păstrăm despre dvs. și anumite opțiuni cu privire la Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs., modalitatea în care le utilizăm și modalitatea în care comunicăm cu dvs.

  Nu vă vom refuza, percepe un alt tarif sau oferi un alt nivel de calitate pentru bunuri sau servicii în cazul în care alegeți să vă exercitați aceste drepturi, cu excepția situației în care tariful diferit sau nivelul diferit de calitate al bunurilor sau serviciilor este asociat în mod rezonabil cu valoarea datelor pe care le primim de la dvs. În anumite situații, este posibil să nu vă putem furniza bunul sau serviciul pe care îl solicitați dacă alegeți să va exercitați anumite drepturi.

  Puteți alege:

  • Să nu furnizați Informații cu caracter personal companiei Mastercard, abținându-vă de la efectuarea de tranzacții de plată sau de la transmiterea Informațiilor cu caracter personal în mod direct către noi. Atunci când colectăm Informații cu caracter personal de la dvs., indicăm dacă și de ce este necesar să ni le puneți la dispoziție, precum și consecințele refuzului dvs. de a face acest lucru. Dacă nu furnizați Informații cu caracter personal, este posibil să nu puteți beneficia de gama completă de produse și servicii Mastercard și este posibil să nu vă putem furniza produsele sau serviciile Mastercard dacă aceste informații sunt necesare pentru a vi le furniza sau dacă suntem obligați potrivit legii să le colectăm pentru furnizarea produsului sau serviciului respectiv.
  • Să optați să nu colectăm și utilizăm anumite informații pe care le colectăm despre dvs. prin mijloace automatizate atunci când vizitați site-urile noastre web sau folosiți aplicațiile noastre. În anumite jurisdicții, vă puteți exercita opțiunea cu privire la utilizarea modulelor cookie și a tehnologiilor asemănătoare, făcând clic pe bannerul „Gestionare module cookie” afișat în colțul din dreapta jos al site-urilor web Mastercard. Browser-ul dvs. vă poate indica modalitatea prin care să fiți notificați și să refuzați instalarea anumitor tipuri de module cookie pe dispozitivul dvs. Rețineți că fără anumite module cookie este posibil să nu puteți utiliza toate caracteristicile site-urilor web, aplicațiilor sau serviciilor noastre online.
  • Să renunțați la anumite utilizări ale informațiilor pe care le colectăm despre dvs. prin mijloace automatizate atunci când vizitați site-uri web terțe sau interacționați cu reclamele noastre. Putem folosi furnizori de servicii pentru a difuza reclame pe acele site-uri web terțe. Aceste reclame pot fi personalizate și difuzate pe baza utilizării de date pe care noi și partenerii noștri le-am colectat de pe site-urile web și aplicațiile noastre. În plus, unii dintre furnizorii de servicii și partenerii noștri pot colecta informații despre activitățile dvs. online în timp și pe site-uri web terțe pentru a personaliza și a difuza aceste reclame. Reclamele Mastercard sunt uneori publicate cu pictograme care ajută consumatorii (i) să afle mai multe despre modul în care sunt utilizate datele lor și (ii) să-și exercite opțiunile pe care le pot avea în ceea ce privește utilizarea datelor lor. Vă rugăm să faceți clic, când se aplică, pe pictograma din reclamele noastre țintă, pentru a afla despre capacitatea dvs. de a alege să vă dezabonați sau să limitați utilizarea comportamentului dvs. de navigare în scopuri publicitare. De asemenea, vă puteți exercita opțiunea privind utilizarea modulelor cookie și a tehnologiilor similare făcând clic pe bannerul „Gestionare module cookie” afișat în colțul din dreapta jos al site-urilor noastre web.
  • Să ne anunțați să nu vă trimitem e-mail-uri de marketing, făcând clic pe link-ul de dezabonare din cadrul e-mail-urilor de marketing pe care le primiți de la noi sau contactând-ne, astfel cum este indicat mai jos. De asemenea, puteți alege să nu mai primiți e-mail-uri de marketing de la Mastercard făcând clic aici.
  • Să renunțați la anonimizarea Informațiilor dvs. cu caracter personal pentru realizarea analizelor de date, făcând clic aici.

  În funcție de țara în care vă aflați, puteți avea dreptul:

  • Să solicitați accesul la și să primiți informații despre Informațiile cu caracter personal pe care le păstrăm în legătură cu dvs., să actualizați și să rectificați inexactitățile din Informațiile dvs. cu caracter personal, să restricționați sau să vă opuneți prelucrării Informațiilor dvs. cu caracter personal, să solicitați anonimizarea, distrugerea sau ștergerea informațiilor, după caz, sau să vă exercitați dreptul la portabilitatea datelor pentru a transfera cu ușurință Informațiile dvs. cu caracter personal către o altă companie. În plus, puteți avea și dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, inclusiv în țara dvs. de reședință, la locul de muncă sau acolo unde a avut loc un incident.
  • Să retrageți orice consimțământ pe care ni l-ați acordat anterior cu privire la prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal, în orice moment și în mod gratuit. Vom aplica preferințele dvs. din momentul respectiv, fără ca acest lucru să afecteze legalitatea prelucrării înainte de retragerea consimțământului dvs.

  Dacă aveți reședința în Statele Unite, puteți avea drepturi suplimentare, după cum este descris în Actul adițional privind confidențialitatea în S.U.A.

  Pentru informații despre numărul de solicitări de confidențialitate prelucrate de Mastercard în conformitate cu legile privind confidențialitatea aplicabile la nivel global, vă rugăm să consultați secțiunea „Raportul meu de date” din portalul „Datele mele”.

  Puteți alege să refuzați anumite prelucrări ale Informațiilor dvs. cu caracter personal, de ex., prin intermediul paginii noastre de internet dedicată exprimării refuzului.

  Rețineți că această listă este posibil să nu fie exhaustivă, ceea ce înseamnă că puteți avea drepturi suplimentare în conformitate cu legile dvs. locale. Totodată, drepturile menționate mai sus pot fi limitate în anumite circumstanțe de cerințele legislației locale.

  Pentru a vă actualiza preferințele, cereți-ne să eliminăm informațiile dvs. din listele noastre de corespondență sau pentru a transmite o solicitare pentru exercitarea drepturilor pe care le aveți în temeiul legislației aplicabile, contactați-ne astfel cum este specificat în secțiunea „Cum să ne contactați" de mai jos.

  Am dezvoltat portalul „Datele mele” al Mastercard pentru a facilita exercitarea drepturilor dvs. Dvs. sau o parte autorizată să acționeze în numele dvs. vă puteți exercita drepturile în portalul „Datele mele” al Mastercard sau trimițând o solicitare astfel cum este descris în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos.

  Dacă nu ne ridicăm la nivelul așteptărilor dvs. în ceea ce privește prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal sau dacă doriți să faceți o plângere cu privire la practicile noastre de confidențialitate, vă rugăm să ne anunțați, deoarece astfel avem posibilitatea de a remedia problema. Pentru a ne ajuta să răspundem la solicitarea dvs., vă rugăm să ne oferiți detalii complete despre problemă. Încercăm să examinăm și să răspundem la toate reclamațiile într-un termen rezonabil și astfel cum este prevăzut de legislația aplicabilă.

  Pentru a afla mai multe despre Certificarea APEC și pentru a obține acces la Soluționarea litigiilor, faceți clic pe sigla TRUSTe.

  Consultați sumarul

  5. Transferurile de date

  Mastercard este o companie globală. Putem transfera Informațiile dvs. cu caracter personal în Statele Unite și în alte țări care s-ar putea să nu aibă aceleași legi privind protecția datelor ca țara în care ați furnizat inițial informațiile, dar vom proteja Informațiile dvs. cu caracter personal în conformitate cu prezenta Notificare globală privind confidențialitatea sau în alt mod care vă va fi adus la cunoștință.

  Respectăm cerințele legale aplicabile atunci când transferăm Informații cu caracter personal către alte țări decât țara în care vă aflați. Dacă vă aflați în SEE, Regatul Unit sau Elveția, vom transfera Informațiile dvs. cu caracter personal în conformitate cu deciziile privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, cu Regulile corporative obligatorii, cu clauzele contractuale standard și cu alte mecanisme de transfer de date.

  Consultați lista țărilor pentru care Comisia Europeană a emis o decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție aici.

  Consultați lista țărilor pentru care guvernul Regatului Unit a emis o decizie privind caracterul adecvat aici.

  Consultați lista țărilor pentru care Consiliul Federal Elvețian a emis o decizie privind caracterul adecvat aici.

  Practicile de confidențialitate ale Mastercard, descrise în prezenta Notificare globală privind confidențialitatea, respectă Sistemul APEC de Norme Transfrontaliere de Protecție a Vieții Private (CBPR). Sistemul CBPR al APEC oferă organizațiilor un cadru pentru asigurarea protecției Informațiilor cu caracter personal transferate între economiile participante în cadrul APEC. Mai multe informații despre cadrul APEC se regăsesc aici.

  Mastercard este o companie globală. Putem transfera Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm despre dvs. către destinatari din alte țări decât țara dvs., incluzând Statele Unite ale Americii, unde avem sediul principal. Este posibil ca aceste țări să nu aibă aceleași legi privind protecția datelor ca țara în care ați furnizat inițial informațiile. Atunci când transferăm Informațiile dvs. cu caracter personal în alte țări, vom proteja informațiile respective astfel cum este descris în prezenta Notificare globală privind confidențialitatea, astfel cum vi se aduce la cunoștință în momentul colectării datelor sau astfel cum este descris în notificarea privind confidențialitatea specifică programului nostru.

  Respectăm cerințele legale aplicabile, inclusiv obținerea consimțământului atunci când este necesar, atunci când transferăm Informații cu caracter personal către alte țări decât țara în care vă aflați. În special, am instituit și implementat Reguli corporative obligatorii („RCO-uri”) care au fost recunoscute de autoritățile de protecție a datelor din SEE pentru faptul că asigură un nivel adecvat de protecție al Informațiilor cu caracter personal pe care le prelucrăm la nivel global. O copie a RCO-urilor noastre pentru SEE este disponibilă aici. De asemenea, ne bazăm pe RCO-urile pentru Regatul Unit în scopul de a transfera Informații cu caracter personal în afara Regatului Unit. O copie a RCO-urilor noastre pentru Regatul Unit este disponibilă aici.

  De asemenea, putem transfera Informații cu caracter personal către țări pentru care au fost emise decizii privind caracterul adecvat (consultați lista țărilor pentru care Comisia Europeană a emis o decizie privind caracterul adecvat aici; consultați lista țărilor pe care Consiliul Federal Elvețian a stabilit prevederea unei legislații adecvate privind protecția datelor aici, putem folosi măsuri de protecție contractuale pentru transferul de Informații personale către terțe părți, cum ar fi Clauzele contractuale standard ale Comisiei Europene sau echivalentul acestora potrivit legislației aplicabile sau ne putem baza pe alte mecanisme de transfer al datelor, acolo unde se aplică. În funcție de țara dvs., ne puteți contacta astfel cum este specificat în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai jos pentru a obține o copie a măsurilor de protecție pe care le folosim pentru a transfera Informații cu caracter personal în afara jurisdicției dvs.

  În plus, practicile de confidențialitate ale Mastercard, descrise în prezenta Notificare globală privind confidențialitatea, respectă Sistemul APEC de Norme Transfrontaliere de Protecție a Vieții Private (CBPR). Sistemul CBPR al APEC oferă organizațiilor un cadru pentru asigurarea protecției Informațiilor cu caracter personal transferate între economiile participante în cadrul APEC. Mai multe informații despre cadrul APEC se regăsesc aici.

  Dacă vă aflați în China continentală, înțelegeți faptul că putem transfera Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm cu privire la dvs. către destinatari din țări sau regiuni diferite de China continentală, inclusiv către Mastercard International Incorporated din Statele Unite, Mastercard Asia/Pacific Pte. Limited din Singapore și alte companii afiliate, astfel cum sunt enumerate aici. În momentul în care transferăm la nivel internațional Informații cu caracter personal, ne vom asigura întotdeauna că respectăm cerințele prevăzute de legislația aplicabilă.

  Consultați sumarul

  6. Cum protejăm Informațiile dvs. cu caracter personal

  Menținem măsuri corespunzătoare de protecție a securității pentru a proteja Informațiile dvs. cu caracter personal și le păstrăm doar pentru o perioadă limitată de timp.

  Securitatea Informațiilor dvs. cu caracter personal este importantă pentru Mastercard. Ne angajăm să protejăm informațiile pe care le colectăm. Menținem mecanisme de protecție administrative, tehnice și fizice adecvate concepute pentru a proteja Informațiile cu caracter personal pe care le furnizați sau pe care le colectăm împotriva distrugerii, pierderii, modificării, accesului, divulgării sau utilizării accidentale, ilegale sau neautorizate. Utilizăm criptarea SSL pe unele dintre site-urile web de pe care transferăm anumite Informații cu caracter personal.

  În eventualitatea unei încălcări a măsurilor noastre de protecție a securității, vom evalua amploarea prejudiciilor (dacă există) aduse persoanelor fizice și vom respecta obligațiile de raportare și sesizare în conformitate cu legislația aplicabilă.

  De asemenea, luăm măsuri pentru a șterge Informațiile dvs. cu caracter personal sau pentru a le stoca într-o formă care nu permite identificarea dvs. atunci când aceste informații nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le prelucrăm, cu excepția cazului în care ni se impune potrivit legii să păstrăm aceste informații o perioadă mai lungă. La stabilirea perioadei de păstrare luăm în considerare diferite criterii, cum ar fi tipul de produse și servicii solicitate de sau furnizate către dvs., natura și durata relației noastre cu dvs., eventuala reînscriere la produsele sau serviciile noastre, impactul asupra serviciilor pe care vi le oferim dacă ștergem anumite informații de la sau în legătură cu dvs., perioadele de păstrare obligatorii prevăzute de lege și termenele de prescripție.

  Consultați sumarul

  7. Caracteristici și link-uri către alte site-uri web

  Site-urile noastre web pot conține link-uri către site-uri web terțe, instrumente specifice ale rețelelor de socializare, widget-uri, plug-in-uri, ce permit distribuirea de conținut web, inclusiv adresa IP, cu terțe părți și cu furnizorii rețelelor de socializare. Acești furnizori de rețele de socializare pot obține date cu privire la accesul dvs. chiar și în situația în care nu sunteți conectați în contul dvs. de socializare sau în situația în care nu aveți un cont pe rețeaua respectivă. În măsura în care site-urile web asociate sau caracteristicile pe care le accesați, respectiv utilizați nu sunt deținute sau controlate de Mastercard, vă sugerăm să examinați politicile sau notificările privind confidențialitatea aplicabile rețelelor de socializare în cauză.

  Site-urile noastre web pot oferi link-uri către alte site-uri web, pentru a facilita comoditatea trimiterii și pentru informarea dvs. De asemenea, site-ul nostru web poate conține anumite caracteristici pentru care intrăm în parteneriat cu alte entități. Aceste entități pot afla despre vizita dvs. pe site, indiferent dacă dvs. utilizați sau nu caracteristicile respective. Aceste site-uri web și caracteristici, care pot include instrumente de rețele de socializare și de localizare geografică, funcționează în mod independent de Mastercard și sunt identificate în mod clar ca atare. În măsura în care site-urile web asociate sau caracteristicile pe care le accesați, respectiv utilizați nu sunt deținute sau controlate de Mastercard, vă sugerăm să examinați practicile de confidențialitate ale site-urilor web în cauză.

  Mastercard vă oferă posibilitatea de a împărtăși, de a vă conecta sau de a menționa informații pe canalele de socializare despre produsele și serviciile Mastercard. De exemplu, puteți aprecia cu un „like” o ofertă prin intermediul contului dvs. de Facebook sau puteți distribui ca „tweet” o ofertă folosind Twitter. Când accesați un site web ce conține un buton specific rețelelor de socializare, browser-ul dvs. stabilește o legătură directă cu respectiva rețea de socializare, iar datele privind vizita dvs., inclusiv adresa IP, sunt transferate furnizorului rețelei de socializare. Dacă dețineți un cont pe rețeaua de socializare respectivă, furnizorul poate corela vizita dvs. cu contul dvs., chiar și în situația în care nu sunteți conectați în contul respectiv.

  De asemenea, puteți alege să utilizați anumite caracteristici de pe site-urile noastre web care pot fi accesate prin intermediul sau pentru care ne asociem în parteneriat cu alte entități care nu sunt afiliate altfel cu Mastercard. Aceste caracteristici, inclusiv instrumentele de localizare geografică, sunt gestionate de terțe părți și sunt identificate în mod clar ca atare. Furnizorii rețelelor de socializare, precum Facebook și Twitter și terțele părți respective sunt entități independente de Mastercard și nu împărtășesc neapărat aceeași politică cu Mastercard în ceea ce privește protecția confidențialității. Vă rugăm să examinați notificările de confidențialitate ale acestora dacă decideți să le utilizați serviciile și să consultați setările contului dvs. de socializare dacă vă doriți să dezactivați anumite funcții.

  Consultați sumarul

  8. Confidențialitate privind copiii

  Produsele și serviciile Mastercard nu sunt adresate către, susceptibile de a fi accesate de către sau destinate utilizării copiilor cu vârsta sub 16 sau 18 ani, în conformitate cu legislația aplicabilă.

  Produsele și serviciile Mastercard nu sunt adresate sau susceptibile de a fi accesate de către sau destinate utilizării de către copii. Cu toate acestea, Mastercard poate prelucra Informații cu caracter personal despre copiii cu vârsta sub 16 sau 18 ani cu consimțământul părintelui sau al tutorelui și cu consimțământul copilului, acolo unde se impune, sau în baza unui alt temei juridic în conformitate cu legislația aplicabilă. Dacă aflați că Mastercard prelucrează Informații cu caracter personal aparținând copiilor, încălcând astfel prezenta Notificare privind confidențialitatea, ne puteți avertiza la adresa privacyanddataprotection@mastercard.com.

  Consultați sumarul

  9. Actualizările aduse prezentei Notificării globale privind confidențialitatea

  Prezenta Notificare globală privind confidențialitatea poate fi actualizată în mod periodic pentru a reflecta modificările aduse practicilor noastre privind confidențialitatea.

  Prezenta Notificare globală privind confidențialitatea poate fi actualizată în mod periodic pentru a reflecta modificările aduse practicilor noastre privind Informațiile cu caracter personal. Vom publica un anunț vizibil pe site-urile web relevante pentru a vă înștiința cu privire la orice modificare semnificativă sau esențială a Notificării noastre globale privind confidențialitatea înainte ca aceasta să devină aplicabilă și vom indica la începutul Notificării data celei mai recente actualizări. Dacă ne actualizăm Notificarea globală privind confidențialitatea, în anumite circumstanțe, putem să vă solicităm consimțământul.

  Consultați sumarul

  10. Cum să ne contactați

  Puteți trimite un e-mail către Biroul global de confidențialitate la adresa privacyanddataprotection@mastercard.com. De asemenea, puteți transmite o solicitare pentru a vă exercita drepturile cu privire la Informațiile dvs. cu caracter personal pe portalul Mastercard „Datele mele” sau trimițându-ne un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com.

  Dacă aveți întrebări, observații sau plângeri cu privire la prezenta Notificare globală privind confidențialitatea și la practicile noastre privind confidențialitatea sau în cazul în care doriți să vă actualizați preferințele de confidențialitate, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com sau să ne scrieți la:

  Global Privacy Office
  Mastercard International Incorporated
  2000 Purchase Street
  Purchase, New York 10577
  SUA

  Dacă aveți reședința într-un stat din Statele Unite care recunoaște drepturile de confidențialitate în temeiul legii, vă puteți exercita drepturile în temeiul legislației aplicabile privind confidențialitatea trimițând solicitarea dvs. pe portalul Mastercard „Datele mele”, trimiteți-ne un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com sau apelând numărul nostru gratuit: 1-833-244-4084. Pentru mai multe informații privind exercitarea acestor drepturi, vă rugăm să consultați Actul adițional privind confidențialitatea în S.U.A.

  Dacă vă aflați în Quebec, Canada, puteți contacta Responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa privacyanddataprotection@mastercard.com. Pentru solicitări de informații referitoare la cardul dvs. Mastercard și achiziția dvs., trebuie să contactați instituția financiară sau comerciantul dvs. Mai multe informații despre modul în care îi puteți contacta se regăsesc pe site-urile web corespunzătoare ale acestora.

  Dacă vă aflați în SEE, Regatul Unit sau Elveția, Mastercard Europe SA este entitatea responsabilă pentru prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal (sau operatorul de date). Puteți transmite solicitarea de exercitare a drepturilor cu privire la Informațiile dvs. personale pe portalul Mastercard „Datele mele” sau trimițându-ne un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com sau scriindu-ne la:

  Responsabilul cu protecția datelor (Data Protection Officer) - Europa
  Mastercard Europe SA
  Chaussée de Tervuren 198A
  B-1410 Waterloo
  Belgia

  Dacă vă aflați în Brazilia, Mastercard Brasil Soluções de Pagamento Ltda este entitatea responsabilă pentru prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal. Puteți transmite solicitarea de exercitare a drepturilor cu privire la Informațiile dvs. personale pe portalul Mastercard „Datele mele” sau trimițându-ne un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com sau scriindu-ne la:

  Responsabilul cu protecția datelor (Data Protection Officer) - Brazilia
  Mastercard Brasil Soluções de Pagamento Ltda.
  Avenida das Nações Unidas, 14.171, 20º andar, Crystal Tower
  São Paulo/SP
  Brasil
  CEP 04794-000

  Dacă vă aflați în zona Asia-Pacific (cu excepția Chinei continentale), Orientul Mijlociu sau Africa, Mastercard Asia Pacific Pte. Ltd. este entitatea responsabilă de prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal. Puteți transmite solicitarea dvs. de exercitare a drepturilor cu privire la Informațiile dvs. cu caracter personal trimițându-ne un e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com, apelând numărul nostru gratuit indicat aici sau scriindu-ne la:

  Responsabilul cu protecția datelor (Data Protection Officer) - Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa
  Mastercard Asia/Pacific Pte Ltd
  3 Fraser Street, DUO Tower, Level 17
  Singapore 189352

  Dacă vă aflați în Africa de Sud, puteți trimite reclamația dvs. și către Autoritatea de reglementare a informațiilor din Africa de Sud, folosind următoarele date:

  E-mail: complaints.IR@justice.gov.za
  Adresă poștală: PO Box 31533, Braamfontein, Johannesburg, 2017
  Site web: https://www.justice.gov.za/inforeg/

  Dacă vă aflați în China continentală, Mastercard Shanghai Business Consulting Ltd. este entitatea responsabilă de prelucrarea Informațiilor dvs. cu caracter personal. Puteți transmite solicitarea de exercitare a drepturilor cu privire la Informațiile dvs. personale prin e-mail la adresa: privacyanddataprotection@mastercard.com sau scriindu-ne la:

  Responsabilul cu protecția datelor (Data Protection Officer) - China
  Room 2907-14, Part of 29/F Tower 2
  Shanghai IFC, 8 Century Avenue
  China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone

  Consultați sumarul