Laboratoarele Mastercard pentru Incluziune Financiară

Al șaptelea în rândul Mastercard Innovation Hubs, Laboratorul Mastercard pentru Incluziune Financiară este primul Laborator în Africa și primul concentrat exclusiv incluziunea financiară. 

Cu sprijinul Fundației Bill & Melinda Gates, Laboratorul are obiectivul de a schimba viețile a mai mult de 100 milioane oameni, prin unirea inovației și a incluziunii financiare Mastercard sub un singur acoperiș, combinându-le cu experiența locală și insight-urile globale.

Laboratoarele Mastercard pentru Incluziune Financiară fac parte din angajamentul global al Mastercard de a conecta 500 milioane de oameni, care nu au acces la servicii financiare elementare, prin intermediul unor parteneriate public-private cu autorități guvernamentale, sectorul privat și organizații non-guvernamentale. Credem cu tarie că, împreună, putem îmbunătăți accesul la servicii financiare formale, care vor duce la creșterea incluziunii și a nivelului de trai.

Ce facem noi

Preluăm și adaptăm procesul de inovare dezvoltat de Mastercard și colaborăm, mână în mână, cu oamenii din teren. Această abordare ne permite să învățăm rapid și, în final, să creăm noi produse și servicii care preîntâmpină o nevoie.

Concret, suntem concentrați pe una dintre cele mai presante probleme globale moderne, și care este totodată o parte integrantă a obiectivelor de business ale Mastercard: conectarea a două miliarde de adulți ce nu au acces la servicii financiare.

Dezvoltarea soluțiilor

Vom pioniera idei, vom dezvolta anumite concepte și vom răspândi soluțiile care s-au dovedit utile pe întreg teritoriul Africii și al altor piețe emergente. Iar dacă un partener are deja un concept care doar trebuie extins la nivel global, ne vom utiliza procesele de inovare, brandul și rețeaua, pentru a atinge cele mai bune rezultate.

Lucrăm cu parteneri din mai multe sectoare

Lucrăm cu parteneri din mai multe sectoare: ONG-uri; fundații; trusturi; instituții financiare; instituții academice; companii de tehnologie; operatori de telecomunicații; autorități și instituții guvernamentale; organizații de cercetare și startup-uri.

Prin intermediul parteneriatelor noastre, generăm idei și răspundem provocărilor și oportunităților disponibile în agricultură, educaţie, sănătate, comerţ şi antreprenoriat, energie, domeniul sanitar şi habitat. În funcție de caz, putem colabora cu unul sau mai mulți parteneri.

Vrei să afli mai multe despre partenerierea cu Mastercard?

Contactează-ne

Întrebări frecvente

De ce sunt importante Laboratoarele Mastercard pentru Incluziune Financiară?

Dat fiind faptul că două miliarde de adulți nu au acces la instrumente și servicii financiare elementare, există o nevoie urgentă de a grăbi apariția unor produse și servicii viabile, care să adreseze această situație, la nivel global.

De ce sunt Laboratoarele Mastercard pentru Incluziune Financiară stabilite în Africa?

Noi credem că această regiune reprezintă unul dintre teritoriile cele mai de succes, din perspectiva implementării și impactului serviciilor financiare digitale. Deși laboratorul este localizat în Kenia, anticipăm că acesta va avea un impact atât la nivel regional, cât și global.

Câți bani donează Fundația Gates și cum vor fi aceștia utilizați?

Mulțumită unei sponsorizări de 11 milioane dolari, pe parcursul a trei ani, Laboratorul va genera noi idei în rândul antreprenorilor locali, a guvernelor şi a altor stakeholderi din Africa şi va trece rapid de la stadiul de concept, la realitate.

Care este metodologia validată a Laboratoarelor?

Practicile Mastercard sunt fondate pe o experiență obținută din operarea celor mai moderne tehnologii din ecosistemul de plată, în ultimii 50 de ani.

Ce înseamnă să fii exclus financiar?

Când ești exclus, nu ai acces la instrumente financiare elementare precum economisire, creditare sau asigurări și, astfel, ești captiv într-o economie bazată pe numerar, care te expune la riscurile criminalității, dar și ale inaccesibilității și ale costurilor ridicate.

Care este strategia Mastercard pentru incluziune financiară?

Modul în care abordăm această situație nu este prin acțiuni de responsabilitate socială sau filantropie, ci prin utilizarea tehnologiei existente, în materie de plăți digitale, și aplicarea acesteia prin parteneriate cu mediul public și privat.

Cum arată un viitor în care oamenii beneficiază de incluziune financiară?

Economia globală reprezintă viitorul, dat fiind că suntem tot mai conectați la mediul digital și din ce în ce mai puțin dependenți de numerar. Creșterea incluziunii financiare:

  • extinde clasa medie și generează oportunități egale
  • crește responsabilitatea socială și mobilitatea economică
  • restrânge diferențele între venituri
  • susține și motivează oamenii