“Diversitatea si incluziunea nu pot fi optionale. Mai mult chiar, ele trebuie sa fie normale, nu doar tolerate. Rezultatele acestei prioritizari sunt evidente – viziune mai buna, decizii mai bune si produse mai bune care diferentiaza o companie de competitia sa.”

- Ajay Banga, Presedinte si CEO

Facem eforturi pentru a promova diversitatea

La Mastercard, în centrul strategiei de diversitate este combinarea expertizei noastre din industrie cu perspective diverse din forța noastră de muncă la nivel mondial. Fundaţia companiei este devotamentul nostru pentru cultivarea unui mediu pentru toți angajații, care respectă punctele lor forte individuale, opinii și experiențe. Scopul nostru este de a promova o implicare mai mare, ceea ce conduce în mod natural la o mai mare inovație și productivitate.

Biroul nostru pentru Diversitate Globală oferă un cadru care susține procesele și procedurile de business prin luarea în considerare, integrarea și valorificarea diversității la nivel global.

Contactează Diversitatea Globală

Forța din spatele strategiei noastre de diversitate

Statutul Consiliului Global de Diversitate și incluziune Mastercard (GDIC) reflectă valoarea pe care compania o pune pe diversitate. Acesta acționează ca un consiliu de administrație pentru biroul nostru Global de Diversitate, oferind direcție pentru a asigura strategia noastră este integrată în întreaga organizație.

Prezidata de Chief Executive Officer noastre, GDIC are membri care provin din toate regiunile de afaceri ale companiei: America de Nord; America Latină / Caraibe; Europa; Asia Pacific; și Orientul Mijlociu și Africa. Acesta se întrunește de șase până la opt ori pe an, pentru a evalua diferite programe, parteneriate și alte propuneri care sunt prezentate ca mijloace potențiale de consolidare a valorii pentru acționari.

Cultivarea unei culturi de incluziune

Folosim punctele forte, opiniile și experiența angajaților noștri prin sprijinul nostru de grupuri de resurse de afaceri (BRGs). Aceste grupuri de auto-guvernate sunt alcătuite din indivizi care se întâlnesc în baza intereselor sau experiențelor similare, cum ar fi sexul sau etnia. Membrii BRG ne ajuta la identificarea programelor de afaceri care se adresează nevoilor diverse consumatorilor prin furnizarea de feedback cu privire la noi idei și inițiative, parteneriatul cu organizații specifice, și ajungând la comunitățile lor.

Diversitatea generează rezultate

Mastercard 2017 Raport privind capitalul propriu

 

La Mastercard, ne dorim să creăm un mediu în care își doresc să fie cei mai buni oameni. Oferim oamenilor oportunități de a desfășura activități cu scopuri care influențează clienții, comunitățile și colaboratorii lor la scară globală.

Expertiza noastră în industrie este îmbunătățită de perspectivele variate ale forței noastre de muncă globale, care se află la baza strategiei de incluziune și diversitate pe care o avem. Suntem dedicați cultivării unui mediu în care toți angajații noștri se simt apreciați, respectați și au posibilitatea de a-și atinge adevăratul potențial, indiferent de diferențele dintre ei. Pentru a răspunde acestor așteptări și pentru a ne susține creșterea și performanța, trebuie să ne provocăm mereu să oferim un loc de muncă unde cei mai buni indivizi pot să prospere.

În mod special, diversitatea de gen este o arie pe care ne concentrăm atenția. Pe 31 decembrie 2017, aproape 40% din forța de muncă globală era de gen feminin.

 

 

Încă mai avem de depus eforturi, dar facem progrese în ceea ce privește procentajul femeilor care dețin funcții de conducere în compania noastră.

 

Salarii egale

Deși recunoaștem provocările pe care le întâlnim în ceea ce privește îmbunătățirea mixului de genuri, suntem devotați principiului salariilor egale pentru oamenii care ocupă aceleași poziții.

Pentru a ne susține angajamentul, avem un cadru pentru examinarea anuală a practicilor de salarizare. Toate rolurile din organizația noastră sunt revizuite și evaluate raportat la piața externă anual. De asemenea, evaluăm deciziile de compensare pentru a observa dacă există diferențe de salarizare în funcție de gen. Dacă se constată disparități și nu se explică într-o manieră acceptabilă, se iau măsuri adecvate de răspuns. Mai mult, oferim angajaților mai multe canale pentru a ridica problemele legate de diferențele salariale, cum ar fi managerul angajatului, linia de asistență pentru etică, echipa noastră de relații cu angajații sau departamentul juridic.

În acest an, pentru a ne sprijini în continuare și a spori procesul, am apelat și la o terță parte pentru a valida evaluările noastre, iar acest lucru va deveni o parte a procesului nostru anual.

În urma încheierii procesului de evaluare și validare, la nivel global, femeile din compania noastră câștigă $ 0.991 la fiecare 1.000 $ câștigat de bărbați, pentru performanțe egale pe același post.

În cadrul ciclului de compensare din acest an, luăm măsurile adecvate pentru a ajuta la reducerea decalajului pentru femei.

Egalitatea de gen este fundamentul fundamental al angajamentului nostru de a construi o cultură incluzivă și performantă la companie, așa că rămânem dedicați menținerii practicilor menite să asigure salariul egal pentru performanțe egale la aceleași niveluri.

Plata echității este doar o componentă a eforturilor noastre de a crea o organizație de înaltă performanță, diversă. De asemenea, suntem implicați activ în inițiative care vor îmbunătăți diversitatea de gen la toate nivelurile companiei și vor continua să caute noi oportunități pentru femei de a-și construi cariera în toate părțile afacerii.

 

În cadrul ciclului de compensare din acest an, luăm măsurile necesare pentru a ajuta la reducerea decalajului pentru femei.

Egalitatea de gen este fundamentul angajamentului nostru de a construi o cultură incluzivă și performantă a companiei, așa că rămânem dedicați menținerii practicilor menite să asigure salariul egal pentru performanțe egale pe aceeași poziție.

Egalitatea salarială este doar o componentă a eforturilor noastre de a crea o organizație performantă și o echipă diversificată. De asemenea, suntem implicați activ în inițiative care vor îmbunătăți diversitatea de gen la toate nivelurile companiei și vor continua să caute noi oportunități pentru femei de a-și construi cariera pe toate planurile afacerii.

Recrutarea femeilor

Unul dintre obiectivele noastre este de a recruta din liste diversificate, și, în general, angajarea managerilor începe de la o listă variată de candidați. Anul trecut, 83% din listele de candidați la nivel global au avut cel puțin un cadidat femeie. Ca rezultat, în 2017, 40% din angajații noștri la nivel global și 55% din angajații noștri din universitate erau femei.

Dezvoltarea carierei

 

În ceea ce privește dezvoltarea carierei, ne concentrăm pe crearea de oportunități pentru angajatele noastre cu potențial ridicat și pe extinderea abilităților și a experienței lor prin intermediul unor sarcini diversificate. Am creat un program global de dezvoltare a conducerii feminine pentru a identifica următoarea generație de talente feminine și pentru a ne asigura că aceste femei au abilitățile necesare pentru a-și asuma roluri cât mai largi în cadrul organizației - prin ateliere intensive, schimbări de carieră și alte mijloace. De asemenea, avem discuții oficiale, orientate pentru a descoperi eventualele lacune de planificare a dezvoltării și a succesiunii pe sexe pe posturile superioare de conducere.

În plus, suntem implicați într-o serie de alte parteneriate și programe externe menite să faciliteze diversitatea de gen. De exemplu, președintele consiliului nostru și alți directori ai Mastercard sunt membri ai Clubului de 30%, iar 25% din consiliul nostru de administrație este format din femei.

Pentru a ne asigura că vom dezvolta o diversitate de lideri viitori, vom continua să lucrăm cu programele studențești și să angajăm și să susținem talentul junior. Unele dintre programele mai importante de selecție includ:

 

•       Femei în tehnologie: Cultivă segmentul de fete și femei care intră în domeniul STEM / tehnologie. Găsește femei care să se alăture forței de muncă Mastercard. Le împuternicește pe femeile care lucrează în domeniul tehnologiei.

•       Programul Girls4Tech ™: Programul nostru educațional premiat, dezvoltat în colaborare cu inginerii de top și tehnologi de la Mastercard, pentru a preda fundamentele principiilor STEM pentru fetele cu vârste cuprinse între 10-13 ani din întreaga lume. Ne-am propus să ajungem la 200.000 de fete până în 2020.

•       Codul de lansare: Furnizăm femeilor oportunități pentru a intra în domeniul tehnologiei. Pe lângă faptul că este un partener pentru angajare, Mastercard sprijină proiectul CoderGirl al programului LaunchCode, o întâlnire săptămânală pentru viitori coderi de sex feminin care primeesc îndrumare din partea profesioniștilor.

 

Angajamentul nostru față de egalitatea de gen este un proces continuu. Continuăm să ne ascultăm angajații și să luăm măsuri care ne respectă promisiunile. Ne concentrăm asupra creșterii organizației noastre diverse pentru a reflecta toate comunitățile pe care le deservim ca o afacere. Toți angajații noștri merită să se simtă apreciați și respectați și sunt încurajați să își atingă potențialul. Compania reușește doar atunci când reunim forța de muncă diversă pentru a inova și a dezvolta soluții pentru clienții noștri și pentru comunitățile pe care le susținem.

 

"Diversitatea și incluziunea nu pot fi opționale. Mai degrabă, trebuie să fie așteptate, nu doar acceptate. Rezultatele acestei prioritizări sunt clare - informații mai bune, decizii mai bune și produse mai bune, care diferențiază o companie de concurență. " - Ajay Banga, președinte și CEO

Descoperă întreaga poveste a diversităţii

Află cum cultura noastră de incluziune conduce la dezvoltare, inovaţie și rezultate.