Skip to Content

Mastercard lansează serviciul Google Pay în România și alte nouă țări din Europa

 

Tehnologia Mastercard asigură plăți sigure și convenabile prin Google Pay pentru consumatorii din Europa

 

Mastercard anunță, alături de o serie de emitenți parteneri, extinderea serviciului Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România și Ungaria. Prin urmare, consumatorii români, utilizatori de Android, se vor bucura de beneficiile oferite de acest serviciu și vor putea efectua tranzacții rapide și sigure atât în magazine fizice, cât și online, folosindu-se astfel și de telefonul mobil pentru plățile contactless.

Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci și fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise și Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluții inovatoare, care simplifică viețile consumatorilor.

Creșterea trazacțiilor contactless a fost accelerată de pandemie, procentul ajungând aproape de 80% în Europa. Pe măsură ce consumatorii au început să folosească mai rar numerarul, mulți dintre ei au preferat opțiunile contactless, acestea fiind metode de plată sigure, convenabile și rapide, și este de așteptat ca această schimbare să treacă testul timpului. 

Milan Gauder, Executive Vice President Product & Innovation Mastercard în Europa, a declarat: „Inovația și opțiunile în materie de plăți reprezintă o parte importantă a modului prin care îmbunătățim viața de zi cu zi a oamenilor. Având în vedere că igiena a devenit o prioritate de top pentru mulți oameni, dorim să asigurăm, în continuare, soluții inovatoare pentru plăți fără contact. Lansarea serviciului Google Pay le permite consumatorilor să aleagă cea mai sigură și convenabilă metodă de plată care se potrivește nevoilor din orice moment. În acest scop, suntem încântați să ne unim forțele cu Google pentru a le oferi clienților noștri rapiditate, simplitate și confort.”

Oamenii își doresc mai mult decât oricând să folosească soluții simple și sigure pentru a plăti online și contactless, în magazine. Datorită colaborării strânse cu Mastercard, posesorii de carduri emise de partenerii din cele 10 țări europene vor putea utiliza Google Pay prin intermediul aplicațiilor de mobile banking. Sperăm că toată lumea se va bucura de avantajele pe care le oferă utilizarea unui telefon cu Android pentru plăți în jurul lumii”, a adăugat Florence Diss, Head of Payments Partnerships în cadrul Google.

Ușor de instalat, ușor de folosit

Pentru a folosi Google Pay, utilizatorii Android trebuie doar să selecteze opțiunea „Add to Google Pay” în aplicațiile de mobile banking ale băncilor emitente, pentru a-și adăuga cardul Mastercard și accesa avantajele oferite de Google Play prin intermediul acestor aplicații.

Odată ce cardul a fost adăugat în Google Pay, utilizatorii pot folosi de telefonul mobil pentru a face plăți contactless oriunde acest tip de tranzacții este acceptat, cum ar fi la magazin sau în transportul public în comun. Pentru trazacție, nu este necesară deschiderea aplicației Google Pay sau a aplicației de mobile banking pusă la dispoziție de banca emitentă și nu este nevoie de o conexiune la internet. Utilizatorii vor plăti doar cu telefonul mobil, fără a mai fi nevoie să scoată portofelul sau să atingă terminalul de plată. În plus, oamenii pot depăși limita de tranzacții contactless prestabilită, prin simpla deblocare a telefonului mobil înainte de a efectua plata.

Securitatea datelor rămâne aceeași

Pe lângă confort, conectarea unui card Mastercard cu serviciul Google Pay vine și cu un nivel în plus de securitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard. Astfel, platforma Mastercard protejează informațiile posesorului de card prin înlocuirea numerelor de cont cu un număr de card unic, denumit token. Tehnologia de tokenizare reduce nivelul de fraudă asociat plăților digitale, făcând tranzacțiile mai sigure, prin includerea unei componente dinamice la fiecare plată. Atunci când consumatorul își folosește telefonul mobil pentru o tranzacție, doar token-ul va fi vizibil comerciantului, nu și numărul real al cardului. Utilizarea serviciului Google Pay le asigură, atât consumatorilor, cât și comercianților, toate beneficiile și securitatea unei tranzacții realizate cu un card Mastercard fizic. „Caracteristicile de securitate de top ale Mastercard reprezintă unul dintre elementele noastre cheie, care ne poziționează partenerul preferat atât al consumatorilor, cât și al companiilor”, a adăugat Milan Gauder, Mastercard.