#OMasaDeNepretuit #ACUM

Mastercard devine partenerul principal al ințiativei de solidaritate #ACUM a Kané - New Romanian Cuisine.

 

Începând cu 24 martie, Kané - New Romanian Cuisine devine temporar o bucătărie comunitară, ce va servi mâncare gustoasă în principal celor care sunt cei mai mari eroi în această perioadă: medicii și asistentele din spitale, dar și celor mai vulnerabili și totodată celor care, prin natura jobului, nu pot sta acasă. 

Inițiativa de solidaritate are în vedere două paliere. Primul palier susține industria printr-un mecanism care angrenează producători și furnizori locali ce pot livra ingrediente în această perioadă, precum și bucătari de la alte restaurante care și-au suspendat temporar activitatea. Al doilea palier susține medicii și personalul medical care lucrează neobosit în spitalele din București și care vor primi zilnic preparate hrănitoare. Pentru a învinge, este nevoie de resurse, iar mâncarea de bună calitate este o resursă indispensabilă pentru aceștia.

Cu ajutorul Asociației Dăruiește Viața și a altor parteneri similari, inclusiv Act for Tomorrow și Asociația Studenților la Construcții din București, s-a creat o rețea de centre unde se va livra în fiecare zi mâncare de bună calitate celor care resimt cel mai mult efectele actualei pandemii și oamenilor din prima linie. Astfel, #ACUM se vor livra către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutul Național Victor Babeș și Spitalul de Urgență Floreasca și, în același timp, se va face tot posibilul pentru a se ajunge în cat mai multe centre de sănătate din București, care se ocupă activ de cazuri afectate.

În același timp se vor prelua și comenzi pe 3 paliere: Corporate delivery pentru prânz în timpul săptămânii (pentru comenzi de peste 20 porții), Meniuri pentru familii în weekend și Uber Eats începând cu 31 Martie, cu intenția de a suplimenta numărul de meniuri donate. Pentru fiecare meniu comandat, #OMasaDeNepretuit merge #Acum, automat și gratuit, către eroii din prima linie.

#ACUM este un proiect realizat cu susținerea Mastercard și al altor companii care au dorit să se implice în această inițiativă comunitară și de susținere a industriei de horeca: Genesis Property (Novo Park și WestGate), BCR, Lateral, Secom, Autonom, Biodeck și Act for Tomorrow. Împreună, reușim să facem o faptă bună, obiectivul fiind donarea a cel puțin 5.000 de mese calde în perioada imediat apropiată.

Siguranța alimentară și a oamenilor au fost extrem de importante, așadar în cadrul proiectul se intensifica și mai mult atenția la igienă și siguranță, punând la punct un program drastic de igienă și verificare a produselor, a colegilor implicați și a spațiului în care se gătește ce va fi comunicat pe platformele online Kané - New Romanian Cuisine. Proiectul #ACUM are la bază o echipă care va participa doar dacă nu prezintă simptome specifice sau alte probleme de sănătate și doar dacă doresc să se implice. Safety first!