Știri

București, pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare

Anul acesta, București se află pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2018, studiu care, în decursul ultimului deceniu a oferit o analiză importantă despre turismul urban și despre comportamentul turiștilor. București s-a aflat în top și anul trecut, când a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2017.

Află mai multe

Mastercard anunță dezvoltarea de soluții menite să susțină sistemul de open banking

Noile soluții dezvoltate de Mastercard vor consolida încrederea și vor facilita interacțiunile dintre bănci și noi furnizori de servicii de plată pentru a le permite să-și deservească mai bine consumatorii și businessurile

Mastercard anunță dezvoltarea unei noi suite de servicii care susține schimbările din industrie, în contextul în care partenerii se pregătesc să beneficieze de Directiva europeană PSD2. Având în vedere că încrederea și securitatea datelor sunt pilonii principali ai ecosistemului de open banking, noile servicii Mastercard vor facilita colaborarea dintre bănci și alte companii, astfel încât să-i permită open bankingului să performeze.

Afllă mai multe

România, pe locul 5 în Europa la adoptarea tehnologiei contactless: 2 din 3 tranzacții sunt acum contactless

Tehnologia contactless, care se află într-un ritm accelerat de dezvoltare, a devenit cea mai răspândită formă de plată electronică din România, care ocupă locul 5 în topul țărilor europene în ceea ce privește numărul tranzacțiilor contactless înregistrate din totalul tranzacțiilor realizate la comercianți: mai mult de 2 din 3 tranzacții realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianți sunt contactless.

Află mai multe

Mastercard lansează un serviciu care accelerează adoptarea inteligenței artificiale

AI Express ajută companiile să implementeze rapid și inteligent soluții de inteligență artificială

Multe companii își doresc astăzi să utilizeze inteligența artificială, dar nu știu de unde să înceapă. Odată cu lansarea AI Express, Mastercard va ajuta companiile să dezvolte un model de inteligență artificială adaptat, care să răspundă unor nevoi de business reale și care să poată fi implementat rapid.

Află mai multe

 

Poziția Mastercard privind adoptarea normelor metodologice pentru implementarea legii cash-back

Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România, face o serie de precizări ca urmare a adoptării de către Guvern a Ordonanței de urgență nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cunoscută drept „Legea cash-back”.

Află mai multe

Mastercard, sponsor oficial UEFA Champions League, lansează campania Fotbalul poate începe ceva de neprețuit

Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți și sponsor oficial al UEFA Champions League, sărbătorește în perioada campionatului de anul acesta puterea fotbalului de a începe ceva de neprețuit pentru oameni, familii și comunități. Ca sponsor al celei mai prestigioase competiții a cluburilor de fotbal din lume, Mastercard lansează campania Fotbalul poate începe ceva de neprețuit și oferă, și în 2018, experiențe de neuitat fanilor acestui sport.

Află mai multe

Studiu Mastercard: Fanii, al 12-lea jucător

 Contribuția suporterilor la performanța unei echipe este echivalentă cu cea a unui jucător în plus pe teren, potrivit unui studiu realizat de psihologi sportivi la cererea Mastercard, sponsor UEFA Champions League

Suporterii sunt încurajați să arate pe social media cum o minge poate #ÎncepeCevaDeNeprețuit și să posteze momentele în care se bucură de golul echipei favorite

Află mai multe

Mastercard și Microsoft își unesc forțele pentru inovare în domeniul identității digitale

Mastercard (NYSE: MA) și Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) au anunțat săptămâna trecută o colaborare strategică menită să îmbunătățească modul în care oamenii își folosesc și își administrează identitatea digitală.

Află mai multe

Mastercard lansează Accelerate pentru a susține companiile Fintech din Europa

Mastercard anunță lansarea Accelerate, o nouă inițiativă menită să transforme industria dinamică a companiilor Fintech și să reflecte angajamentul continuu al companiei față de această industrie. Accelerate a fost conceput pentru a susține ambițiile actorilor din sectorul Fintech prin pachete de asistență individualizate, care includ accesul la idei, instrumente, tehnologii și investiții care susțin inovația. Fiind complementar cu programul de succes Start Path, Accelerate întărește și extinde colaborarea Mastercard cu comunitatea orientată spre plăți a companiilor Fintech, inclusiv cu noua generație de bănci digitale.

Află mai multe