Știri

Mastercard donează pentru linia întâi

Mastercard  „Donează pentru linia întâi”, împreună cu eMAG, Banca Transilvania, Bitdefender și Mobexpert, pentru a sprijini eforturile medicilor și ale personalului sanitar, precum și ale polițiștilor, armatei și jandarmilor, în lupta cu COVID-19.

Află mai multe

Stațiile OMV în parteneriat cu Mastercard sprijină cinci spitale din România cu produse alimentare VIVA pe durata stării de urgență

24.000 de pachete alimentare VIVA Lunch Box preparate in Stațiile OMV selectate vor ajunge cadrele medicale din spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Sfântul Ioan, Colentina și Spitalul Județean Prahova, livrate zilnic de foodpanda cu personal dedicat.

Află mai multe

Mastercard facilitează în România creșterea limitei pentru plățile contactless fără PIN

Inițiativa Mastercard se bazează pe creșterea fulminantă a utilizării tehnologiei contactless, sprijinind astfel business-urile și comercianții să implementeze rapid și eficient majorarea pragului de plată, care le permite consumatorilor să beneficieze de cea mai rapidă și simplă modalitate de plată

Află mai multe

 

Mastercard se alătură Asociației Dăruiește Viața în lupta împotriva COVID-19, cu o donație de 100.000 euro

Mastercard se alătură inițiativei Asociației Dăruiește Viață de combatere a coronavirusului COVID-19 în România, care a anunțat că toate donațiile primite începând cu data de 11 martie vor fi redirecționate către sprijinirea eforturilor derulate de instituțiile care gestionează criza, pentru consolidarea capacității sistemului medical românesc de prevenire și tratare a pacienților.

Află mai multe

Mastercard #LoveIndex

Love Index, realizat anual de Mastercard, a fost creat analizând tranzacțiile din ultimii trei ani efectuate cu carduri de credit, debit și prepaid în perioada sărbătorii Valentine’s Day. 

Află mai multe

Mastercard și ANSR lansează Unheard School, prima școală de interpretare mimico-gestuală a muzicii, din România

Mastercard continuă inițiativa de accesibilizare a evenimentelor muzicale din România, prin sprijinirea Unheard School, proiect dezvoltat de Asociația Naționala a Surzilor din România. Unheard School va fi prima scoală de interpretare mimico-gestuală care va pregăti generații de specialiști în traducerea muzicii pentru persoanele cu deficiențe de auz. Doritorii se pot înscrie până pe 30 noiembrie 2019, urmând ca anul următor să participe la cursurile susținute de reprezentanții ANSR.

Află mai multe

 

Mastercard, alături de partenerii săi, anunță lansarea Apple Pay în România

Începând cu 26 iunie 2019. datorită Mastercard și partenerilor săi - Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut și UniCredit Bank - consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea și securizarea plăților mobile. De asemenea, în curând și clienții Băncii Comerciale Române, OTP Bank, Raiffeisen Bank și Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu. Astfel, prin intermediul Apple Pay, consumatorii vor putea efectua achiziții rapide și convenabile atât în magazine fizice, cât și prin aplicații sau online. Apple Pay va fi disponibil pentru deținătorii de card Mastercard din România, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia.

Apple Pay este ușor de instalat, iar prin utilizarea sa consumatorii vor avea, in continuare, aceleasi avantaje oferite pe cardurile de debit sau credit Mastercard.

Cu iPhone și Apple Watch, consumatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plată și în multe alte locații. Pentru cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicații pe mobil sau pe site-uri, nu este necesară completarea formularelor de cont sau introducerea în mod repetat a informațiilor de tranzacții și facturare. Orice achiziție cu Apple Pay este validată prin funcția Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.

Află mai multe

Mastercard își extinde divizia de consultanță din România și recrutează tineri absolvenți

Mastercard Europe SA planifică să extindă semnificativ filiala românească a companiei globale de consultanță Mastercard Advisors, astfel încât să o transforme în hub regional în următorii doi ani. Compania își propune să ofere oportunitatea tinerilor absolvenți români de a lucra în proiecte de consultanță din sfera plăților electronice, care să deservească nu doar piața locală, ci toată Europa.

Află mai multe

Mastercard devine partenerul principal al ințiativei de solidaritate #ACUM a Kané - New Romanian Cuisine.

#ACUM este o inițiativă comunitară obiectivul fiind donarea a cel puțin 5.000 de mese calde în perioada imediat apropiată. Kané - New Romanian Cuisine devine temporar o bucătărie comunitară, ce va servi mâncare gustoasă în principal celor care sunt cei mai mari eroi în această perioadă: medicii și asistentele din spitale, dar și celor mai vulnerabili și totodată celor care, prin natura jobului, nu pot sta acasă. 

Alfă mai multe

Fundația Bill & Melinda Gates, Wellcome și Mastercard se aliază împotriva COVID-19

Fundația Bill & Melinda Gates, Wellcome și Mastercard anunță finanțarea eforturilor menite să accelereze soluționarea epidemiei COVID-19 prin identificarea, evaluarea, dezvoltarea și scalarea posibilelor tratamente. Partenerii sunt hotărâți să ofere acces echitabil la acest tratament și să îl facă disponibil chiar și în contextul unor resurse reduse. 

Află mai multe

Mastercard și Rakuten Viber extind Moneytou în România, un serviciu de transfer de bani direct în aplicația de mesagerie


Mastercard anunță extinderea parteneriatului cu Rakuten Viber, pentru a crea Moneytou, serviciul de plată peer-to-peer (P2P) disponibil în Viber, aplicația de mesagerie cu peste un miliard de utilizatori din întreaga lume. Ca o continuare a lansării Moneytou în Ungaria și Ucraina de anul trecut, serviciul este de astăzi disponibil în România, urmând a fi extins și către alte țări din Europa.

Moneytou este rezultatul inovației și al parteneriatului puternic dintre Mastercard, Viber, startup-ul maghiar NeoPay, Libra Internet Bank și Wirecard România. Serviciul folosește platforma Mastercard Send™ care permite transferuri de bani în timp real* către orice card eligibil. 

Află mai multe 

Mastercard devine partenerul pentru inovație al primului spital pediatric de oncologie din România, construit de asociația “Dăruiește Viață”

Mastercard anunță lansarea inițiativei “O șansă la viață. #IncepeCevaDeNepretuit. Contribuie cu Mastercard la #NoiFacemUnSpital”, care constă într-un parteneriat pe termen lung cu asociația “Dăruiește Viață”. Mastercard devine, astfel, partenerul pentru inovație al primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, îndreptându-și toate eforturile locale către asigurarea infrastructurii și echipamentului tehnologic necesare finalizării spitalului la standardele stabilite.

Angajamentul Mastercard constă în direcționarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile și parteneriatele sale pentru următorii ani, către facilitarea donației de 1 milion de euro în 2019, ce se va îndrepta către asigurarea noilor tehnologii în incinta spitalului. Sprijinul face parte din strategia integrată a Mastercard de a susține comunitățile din întreaga lume pentru un viitor mai bun. Acest parteneriat realizat la nivel local este menit să ofere un sprijin real comunității din România.

Află mai multe

România, pe locul 5 în Europa la adoptarea tehnologiei contactless: 2 din 3 tranzacții sunt acum contactless

Tehnologia contactless, care se află într-un ritm accelerat de dezvoltare, a devenit cea mai răspândită formă de plată electronică din România, care ocupă locul 5 în topul țărilor europene în ceea ce privește numărul tranzacțiilor contactless înregistrate din totalul tranzacțiilor realizate la comercianți: mai mult de 2 din 3 tranzacții realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianți sunt contactless.

Află mai multe

Proiect phos și Mastercard

Proiectul pilot le va oferi instituțiilor mici și mijlocii din România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria  o soluție de acceptare a plăților contactless cu telefonul mobil

Află mai multe