Click to play video

Liniștea ta este de neprețuit

Fie că plătești online, în magazin, de pe telefon sau de pe alt dispozitiv mobil, Mastercard îți asigură securitatea și te ajută să fii protejat.

Avem instrumente sofisticate care monitorizează, detectează și luptă împotriva fraudelor pe parcursul procesului de achiziție și chiar înainte ca tu să efectuezi vreo achiziție. Experții noștri creează și îmbunătățesc constant tehnologia pentru a fi cu un pas înaintea fraudatorilor. Mastercard identifică propriul tău dispozitiv mobil pentru ca altcineva să nu poată efectua plăți folosind datele tale de logare.

Afla cum sa te protejezi

Fii informat

Nimeni nu ar trebui să te contacteze pentru a-ți cere datele personale sau datele contului bancar. Dacă se întâmplă acest lucru, închide telefonul sau șterge emailul și contactează banca, apelând numărul de telefon înscris pe spatele cardului. De asemenea, poți accesa website-ul băncii pentru a raporta orice activitate suspectă.

Fii vigilent


Te încurajăm să îți monitorizezi contul bancar și să verifici periodic istoricul pentru a depista eventualele tranzacții neautorizate. Dacă suspectezi existența vreunei tranzacții frauduloase, contactează imediat banca emitentă a cardului.
 

Educă-te


Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni fraudele. De exemplu, evită să accesezi link-uri necunoscute, învață să creezi parole inteligente și distruge documentele vechi care conțin date personale inainte să le arunci.